Kuinka voit päästää irti

Oletko valmis päästämään irti? Vai oletko mieluummin jumissa? Irtipäästäminen on pakollinen kurssi elämänkoulussa. Halusitpa tai et, sinulla on ollut asioita joista olet joutunut päästämään irti jossain elämänvaiheessa. Tämä voi olla erittäin haastavaa. Jotkut meistä osaavat päästää irti helposti ja jotkut meistä kamppailevat sen kanssa vuosia…

 

Olin yksi niistä, joille irtipäästäminen oli tuskallista… Minulla on ollut monia suunnitelmia ja halusin aina asioiden tapahtuvan minun tavalla. Maailmankaikkeus tarjosi minulle loistavia mahdollisuuksia harjoitella irti päästämisen taidetta vuosien varrella. Uusin tilaisuus tuli tällä viikolla, kun sain uutisia, jotka vaikuttavat Kaliforniassa oloaikani pituuteen.

 

Kun kävin läpi uutisen tuomia tunteita, mieleeni tuli vanha tarina ansasta apinalle. Tarina kertoo metsästäjien ottavan kiinni apinoita hyvin yksinkertaisella ansalla. Se on kiinnisidottu kookospähkinä tai laatikko, jonka yläosassa on aukko. Se on riittävän suuri että apinan käsi pystyy menemään siitä läpi. Sisällä on herkullisia pähkinöitä, mutta aukko ei ole riittävän suuri nyrkille tulla ulos. Nyt apinan on tehtävä valinta joko päästää irti pähkinöistä ja vapautua tai pitää kiinni pähkinöistä ja jäädä vangituksi.

 

Näin itseni itsepäisesti kieltäytyvän päästää irti suunnitelmasta, vaikka tiesin sen tuovan turhaa kärsimystä. En halunnut hyväksyä todellisuutta ja antautua. Yhtäkkiä, näin itseni tarinan apinana, joka oli jäänyt kiinni ansaan. Se sai minut nauramaan. Tajusin, että voin päästää irti. Pystyin tekemään niin, koska tajusin, että en voi tietää mitä on tulossa seuraavaksi. Luvassa voi olla jotain vielä parempaa. Tein valinnan innostua tästä mahdollisuudesta, koska kun yksi luku päättyy toinen alkaa. Tällä hetkellä asun tietämättömyyden tilassa uuden asuinpaikan suhteen, mutta haluan uskoa, että minne ikinä päädynkin niin minulla tulee olemaan siellä mahtavaa!

 

Jos tunnet olevasi jumissa omassa tilanteessasi niin voit tehdä tämän yksinkertaisen harjoituksen, joka on ensimmäinen askel irti päästämiseen. Mieti asiaa, josta haluat pitää kiinni. Laita kätesi nyrkkiin. Purista se tiukasti kiinni ja pidä nyrkki mahdollisimman tiukkana niin kauan kuin voit. Kun olet valmis päästämään irti, voit vain avata nyrkin. Tarkkaile tunteitasi. Muista, että et tiedä mikä odottaa sinua, mutta ajatuksesi luovat tulevaisuuttasi. Jos leimaat kokemuksesi kiroukseksi, saatat kohdata haastavia aikoja, mutta jos leimaat tapahtuman siunaukseksi, sinun voi olla ehkä helpompi käydä läpi sama tilanne. Valinta on sinun! Voit aina käyttää joikaisen tilanteen oppimiseen ja henkiseen kasvuusi,

 

Kuulisin mielelläni mielipiteesi tästä uutiskirjeestä! Oletko jo oppinut irtipäästämisen taidon?

Pidetään yhteyttä!

Vastaa