Miten voit vapautua täydellisyyden vankilasta

Huomaatko viettäväsi paljon aikaa vain viimeistelläksesi jotain täydellisyyteen? Viivästätkö asioita koska odotat sitä ”oikeaa” hetkeä? Oletko viettänyt jo vuosikausia opiskellen ja siltikin vain lykkäät viisautesi jakamista kunnes saat seuraavan kurssin suoritettua? Jos vastasit kyllä, olet ehkä joutunut täydellisyyden vankilaan, mutta sieltä on olemassa tie ulos!

 

Olen hyvin perehtynyt tähän täydellisyyden vankilaan. Vuosikausia yritin tehdä parhaani, mutta minun parhaani ei ollut koskaan tarpeeksi hyvä julmalle sisäiselle kriitikolleni. Pikkuhiljaa aloin uskoa, että ​tekemiseni eivät olleet tarpeeksi hyviä mutta myöskään minä en ollut tarpeeksi hyvä. Tämä ajattelu piti minut pienenä ja lahjani olivat piilossa. Vertasin itseäni muihin ja vaikka onnistuinkin, tunsin olevani vähemmän joten annoin toisten loistaa taidoillaan ja tiedoillaan.

 

Täydellisyyden tavoittelu on yksi egon tempuista. Se on peli, joka pitää meidät kiireisenä ja keskittyneenä ainaiseen tekemiseen olemisen sijaan. Tunnemme että emme voi jakaa lahjojamme ja loistaa valoamme koska meissä on aina jotain parantamista. Emme ole koskaan valmiita, jos annamme egomme johtaa elämää.

 

Onneksi sain tarpeeksi siitä etten ole tarpeeksi. Tajusin, että olin pelaamassa loputonta peliä. Voisin aina keksiä jotain, joka saisi minut tuntemaan etten ole tarpeeksi. Kysyin itseltäni, että mikä muuttuisi, jos ajattelisin, että olen tarpeeksi. Otin kompastelevia askeleita kohti uudenlaista itseluottamusta ja päätin alkaa jakaa jo oppimaani työni kautta. Julkaisin ensimmäisen blogikirjoituksen tammikuussa 2013, jolloin kirjoitin ”Mieti kuinka monta kertaa vauva kaatuu oppiessaan kävelemään? Niin monta kertaa haluamme saada tuloksia muutoksesta välittömästi ja luovutamme kun näin ei tapahdu – ole kärsivällinen ja ajattele, että voit muuttua!”.

 

”Jokainen expertti oli kerran aloittelija.” -Helen Hayes

 

On tärkeää, että hyväksyt oppimisen kaaren ja aloittelijana olemisen etkä odota välitöntä uuden taidon täydellistä hallintaa. Taitosi kasvavat, kun harjoittelet. Muista erottaa tekeminen olemuksestasi – saatat epäonnistua jonkin tekemisessä, mutta et olemisessa. Olet täällä oppimassa ja sielusi voi käyttää jokaista kokemusta oppimiseen ja kasvuun.

 

Sinulla on valta vapauttaa itsesi egon tekemästä täydellisyyden vankilasta. Muista, että me kaikki tiedämme jotain, joka voi olla arvokasta jollekkin muulle. Millaisia lahjoja sinulla on joita voisit jakaa toisten kanssa? Kuinka voisit auttaa toisia? Miten voisit auttaa nostamaan tietoisuuden tasoa?

 

Kuulisin mielelläni mielipiteesi tästä blogipostauksesta. Kommentoi alle tai lähetä s.postia osoitteeseen katja@katjarusanen.com.

 

Rakkautta & Valoa kesääsi,
Katja

 

PS. Jos tunnet olevasi valotyöntekijä, haluan kutsua sinut mukaan englanninkieliseen Facebook-tukiryhmääni. Klikkaa alla olevaa linkkiä ja liity mukaan jos ryhmä resonoi kanssasi: https://www.facebook.com/groups/LightworkersWhoSucceedOnPurpose

Pidetään yhteyttä!

Vastaa